Рецепт приготування цукатної паски
4 склянки пшеничного борошна
70 г свіжих дріжджів
1 стакан молока
200 г вершкового масла
6 яєць
0,5 склянки цукру
0,5 склянки апельсинових цукатів
0,5 склянки дрібного ізюму
0,5 порошку ванільного цукру
1 ч. л. солі
Приготувати тісто опарним способом: розвести дріжджі в невеликій кількості молока, половину борошна з’єднати з теплим молоком, додати дріжджі. Коли тісто підніметься, покласти в нього борошно, що залишилося, яйця, цукор, цукати і родзинки, ванільний цукор, сіль. Все ретельно вимісити. Дати тісту піднятися 2-3 рази. Готове тісто викласти (1/3 по висоті) у форму для паски або в каструлю з високими стінками, вистелену промасленим папером, і поставити на деякий час до збільшення обсягу приблизно до середини висоти форми. Після цього поставити форму в нагріту піч (духовку), випікати при температурі 200-210 градусів. Готову паску покрити глазур’ю.