Рецепт приготування паски звичайної

Інгредієнти:
1 кг борошна,
400 г молока,
10 жовтків,
100 г мокрих дріжджів,
200 г масла або маргарину,
300 г цукру,
100 г родзинок,
1/2 ч. л. солі,
потерта цедра з 1 лимона.

Спочатку треба замісити опару. Дріжджі розводимо у теплому молоці і додаємо 100 г цукру і 200 г борошна.

Все добре перемішати і поставити у тепле місце, щоб опара збільшилась удвічі.

Після того, як суміш підросте — додайте решту цукру, жовтки, ізюм, цедру з лимона, сіль і борошно. Замісити тісто до однорідності і наприкінці додати розтоплений, але охолоджений жир.

Місити приблизно 10-15 хв., поки тісто не почне відставати від рук!

Тісто поставити у тепле місце, щоб збільшилось удвічі.

Тоді його опустити і зачекати, щоб знову підросло.

Розкласти тісто на 1/3 частини посудини і дати знову піднятись удвічі. Духовку нагріти до температури 200 градусів.

Всадити паску і після 10 хв зменшити температуру до 170-160 градусів. Випікати ще 50 хв.

Важливо: борошна повинно бути рівно 1 кг, не більше (бо паска буде тугою) і не менше (бо паска опаде). І жир (масло) потрібно додавати обов’язково наприкінці!

З тієї порції виходить 3-4 середніх пасочки