Я цей рецепт називаю «бабусиним», оскільки запам’ятала його саме від неї.
Що знадобиться для приготування:
- — 0,5-0,6 кг борошна;
- — 1,5 склянки молока;
- — 2 склянки цукру;
- — 6 яєць;
- — 300 г масла;
- — пакетик сухих дріжджів (бабуся використовувала 50 г звичайних дріжджів);
- — 0,5 ч. л. солі;
- — півпакетика ваніліну;
- — 200-300 г родзинок.
Молоко повинно бути теплим, в ньому розчиняємо дріжджі, а потім додаємо 0,5 кг борошна. Гарненько розмішуємо, накриваємо. Коли опара добре підніметься, додаємо сіль і жовтки, трішки жовтків залишаємо для змащування. Потім додаємо цукор, ванілін і масло. Все добре перемішуємо.
Білки шести яєць збиваємо в піну і додаємо в опару. Потім – борошно – 0,5 кг. Опару накриваємо і залишаємо в теплому місці. Коли вона підніметься приблизно вдвічі, додаємо родзинки.
Змащуємо форму для випічки (я зазвичай кладу на дно пергамент), заповнюємо їх тістом наполовину. Ставимо форму в тепло і накриваємо рушником. Коли тісто підійде, змащуємо верх збитим жовтком. Розігріваємо духовку до 160 градусів і ставимо туди форми на 1 годину.
Готуємо глазур для паски:
Беремо охолоджені яєчні білки та збиваємо до появи густої піни. Після цього поступово додаємо цукрову пудру. Вимішуємо до повного розчинення пудру. Глазур наносимо на паски одразу після приготування, бо вона дуже швидко застигає. На невелику порцію пасок пропорція – один яєчний білок, 250 г цукрової пудри.